torstai 23. kesäkuuta 2011

vepe, Vepe, VEPE!

Viime aikoina ei olla hirveästi mitään muuta tehty kuin lenkkeilty, uitu ja Vanjan kanssa vepeilty. Koska JoVen möllivepe oli peruttu, niin meillä olikin normaalitreenit keskiviikkona 15.6. Vanjan kanssa harjoiteltiin kahden veneen liikettä täysillä matkoilla, ei mitään ongelmaa. Vientiä niin, ettei Vanja nähnyt palkkaa, hieman ongelmaa. Oman veneen hinausta, ei suurempia ongelmia. Ikuinen murheenkryynimme vienti ei siis oikein ottanut onnistuakseen, sillä Vanja ei luottanut palkan olevan veneessä. Sitten kun palkkaa näytettiin ja veneestä kutsuttiin Vanjaa, niin hyvin meni liivit veneelle asti.

Sunnuntaina 19.6. oltiin lisätreeneissä. Sielläkin otettiin toisen veneen hinausta, ei ongelmaa. Vanja pysyy jopa yllättävän hyvin paikallaan ja on suht rauhallinen, mutta ponkaisee kyllä heti liikkeelle, kun annan käskyn. Toisella kierroksella tehtiin vientiä niin, että minä otin koiran ulos, hetsasin sitä rasialla (meidän palkka veneestä), jätin Vanjan istumaan paikalleen, vein rasian rantaan ja annoin veneessä olijoille ohjeet, pyysin koiran sivulle ja siitä alkoi suoritus. Vanja ei siis "konkreettisesti" nähnyt, että vein rasian veneelle, näki vaan, että lähdin rantaan päin. Tällä kertaa usko riitti veneelle asti. Tehtiin ensimmäinen toisto lähes täydellä matkalla ja esineenä oli poiju. Toinen vienti otettiin niin, että Vanja näki, että rasia meni veneeseen ja esineenä pelastusliivit. Hyvin meni tämäkin (totta kai, kun Vanja näki palkan).

Keskiviikkona 22.6 jälleen vepeä treenailemassa Kaunislahdessa. Tällä kertaa mukana oli maalitolpat, joten helpompi hamottaa, että tuleeko koira ollenkaan oikeaan suuntaan oman veneen hinauksessa vaiko eikö. Otettiin siis ekana oman veneen hinaus. Matka oli koematka. Treenikaveri jäi rantaan maalitolppien väliin seisomaan, näytettiin palkkaa lähtiessä, että Vanja tajuaisi tulla häntä kohti. Vanja hieman arpoi hyppäämistä (ajatteli varmaan, että jos tästä kurotan ja nostan tuon köyden, niin nuo ihmiset varmaan soutaa rantaan, kun tännekin pystyivät soutamaan :DD), mutta hyppäisi sitten kuitenkin hyvin ja otti heti köyden suuhun. Ensimmäiset 30 metriä meni hyvin, mutta sitten Vanja ikään kuin katseli sivuillensa ja koiran kurssi muuttui, lähti vetämään aika paljon sivuun. Annoin treenikaverille merkin, että kutsuisi Vanjaa. Vanja ei hirveästi reagoinut kutsuihin, mutta suoristi kuitenkin linjaansa maalitolppiin nähden jonkin verran. Loppujen lopuksi tuli noin 2 metriä maalilinjan ohi. Ihan jees suoritus minusta, koska oli aika tuulinen kelikin silloin.

Toisessa erässä otettiin ylläri, ylläri, vientiä. Tein niin, että annoin jo rannassa palkan veneessä olevalle henkilölle ja lähdin hetsaamaan Vanjaa autolle. Annoin Vanjan olla häkissä, hetsasin ulkopuolella rasialla ja sanoin, että vien sen veneeseen. Lähdin rantaanpäin ja olin poissa pari minuuttia. Menin hakemaan Vanjan autosta (edellinen koira oli vielä suorittamassa), mentiin seisomaan polulle ja hetsasin koko ajan Vanjaa, että "missä sinun rasia on?". Mentiin rantaan suorituspaikalle, ihmiset oli jo veneessä. Vene liikkeelle ja minä hetsaan edelleen Vanjaa kysymällä rasiasta ja hieman pannasta "nyppimällä" vai mikähän lie oikea sana, kuitenkin "ikään kuin virittämällä koiraa, kuin jousipyssyn nuolta" :) Kun vene oli täydessä matkassa, nakkasin poijun suuhun ja lähetin koiran matkaan. Ja sehän vei! Ainoa miinus hommassa oli se, että Vanja pudotti esineen, mutta se pudotti sen niin, että avustaja ylsi sen ottamaan helposti. Siis pudotus tuli noin 0.5 sekuntia liian aikaseen. Toinen vienti otettiin niin, että Vanja näki selvästi rasian ja esineenä oli pelastusliivit, nou problem, paitsi tuo pudotaminen 0.5 sekuntia liian aikaseen. Kyllähän sitä tuohonkin pitäisi kiinnittää huomiota, mutta minä vaan olen niin tyytyväinen, että sain Vanjan lähtemään hyvin veneelle! Lopuksi tehtiin taas niin, että kun vene tuli rantaan, annoin veneeseen rasian ja hetsasin vielä siinä, että sinne se rasia jää. (eli koiralle mielikuvaa siitä, että palkka on aina veneessä).

Viikon päästä kisat, joten toivotaan, että vienti onnistuisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti