tiistai 7. kesäkuuta 2011

Vähän kaikkea

Aloitetaas vaikka sillä, että Vinka taitaa seurata Vanjan tassunjälkiä ainakin yhdessä asiassa:

Ollaan nyt tehty niin, että koirat ei saa nukkua makuuhuoneessa ollenkaan. Syystä siitä, että Vanja ja Vermutti valtaa sängyn, kantavat sinne hiekkaa ja ihmiset ei meinaa mahtua enää omaan sänkyynsä ollenkaan. Noh, Vinkalle tämä vissiin otti vähän koville ja hällä ei ollut mitään muuta tekemistä, niin tuossapa tulos. Tämän aamuisen jälkeen päätettiin, että Vanja ja Vermutti ei nuku makuuhuoneessa, mutta Vinka nukkuu. Vinka kun ei tule sänkyyn nukkumaan, kun sillä on muutenkin aina niin kuuma :)



Osallistuttiin Vanjan kanssa Outokummun VALMIIN JÄLJEN mejäkokeeseen lauantaina 28.5. Kylläpäs minun KePo pääsi helpolla, ei tarvinnut kuin kulkea liinan perässä :P Tässä arvostelu:

A) Jäljestämishalukkuus (0-6) 4
B) Jäljestämisvarmuus (0-12) 6
C) Työskentelyn etenevyys (0-10) 5
D) Lähdön, kulmauksien, makauksien ja katkon selvittämiskyky sekä tiedottaminen/kaadolla haukkuminen (0-14) 8
E) Käyttäytyminen kaadolla (0-3) 3
F) Yleisvaikutelma (0-5) 3

Laukauksen sieto hyväksytty, pisteet 29 ja 3. palkinto. Tuomarina Markku Hassinen

"Ohjattu rauhallinen lähtö makausta tutkien. 1. osuus jälkitarkasti aina kulmalle, jossa hakemista ja siitä ajautuu 1. hukkaan. Osoitetaan 2. osuudelle puhdas jälki ja taas erinomaisesti 2. kulmalle, jossa katkos. Katkos tuottaa suuraia vaikeuksia ja laajoja lenkkejä tulosuuntaan, mutta sieltä sitten kaartaen vereyksen lopun lähelle sekä määrätietoisesti 3. osuuden alkuun, katkos selvitetään. 3. osuus erinomaista jäljestystä 3. kulmalle, jossa edetään suoraviivaisesti yli aina 2. hukkaan. Osoitetaan puhdas jälki 4. osuudelle ja taas erinomaisesti jäljestäen aina kaadolle saakka. Sorkkaa jää nuuhkimaan ja nappaa sen suuhun. Makaukset koira osoittaa kaikki erinomaisesti. Tänään hyvän jäljestäjän vaikeudet olivat kulmauksen selvittämisessä."

Tuomari nauroikin, että Vanja hieman vedätti ohjaajaa, kun katkolla oli lähtenyt katselemaan opasta ja siitä sitten aivan suoraan oli bongannut kohdan, josta jälki jatkuu :)) Ensi sunnuntaina olisi luvassa Mönnissä uusi koettelemus. Toivottavasti ei vain olisi näin kamalan kova helle, että koiralla olisi edes jotain saumaa selvitä kokeesta.

Vinkan kanssa ollaan tehty muutamia pk-jälkiä ja sit treenailtu tottista. Käyttökoirien kurssista on vielä kolme kertaa jäljellä, huomenna esineruutu ja sit 2 kertaa tottista. Harjoiteltiinhan me Vinkan kanssa näyttelyseisomista, kun menin sen ilmoittamaan tuohon Joensuun KV näyttelyyn elokuun puolivälissä. Tässäpä antia:

Ollaan käyty nyt muutamana päivänä peräkkäin yhdistetyllä lenkki- ja uimareissulla. Vinka on kyllä jo tosi hyvä ja rohkea uimari. Menee reippaasti veteen eikä jännitä yhtään. Tänäänkin juoksuttivat tuossa kanavalla vettä (oltiin alapuolella) ja vaikka virta vei keppiä ja Vinkaa kovasti, niin tyttö vaan porskutti ahkerasti rantaan. Hyvää treeniä tulevaisuuden vepehaaveita ajatellen. Vanjakin ui tosi hyvin, eikä virta tuntunut sitäkään haittaavan. Itse asiassa siinä on sellainen hyvä paikka, jossa voidaan KePon ja Vanjankanssa harjoitella vientiä, toinen vaan menee vastarannalle, niin tulee hyvä matka.

Huomenna sitten korkataan Vanjan kanssa vepekausi, toivottavasti kelit olis kohdillaan. Vinkan kanssa jätetään vepeharrastus vasta ensi kesään (tai korkeintaan kokeillaan jotain juttuja syksymmällä) ja tehdään uimisen, kuivaviennin, hallinnan ja yhteistyön kanssa ensin pohjat kuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti