lauantai 27. lokakuuta 2012

Vinka tokokokeilee ja Vatti metsästää

Vinkan kanssa on tässä syksyn päälle käyty kahdessa tokokokeessa. "Omissa" eli Pohjois-Karjalan Noutajakoirayhdistyksen tokokokeessa oltiin 9.9.2012. Tulos oli seuraava:

1. Luoksepäästävyys 9
2. Paikalla makaaminen 0 (Vinka oli tosi hyvässä asennossa, rauhallinen, mitään ei tapahtunut ympärillä. Vinka vaan pomppas pystyyn ja hiipi minun luo... ou jee!!!)
3. Seuraaminen kytkettynä 8
4. Seuraaminen taluttimetta 8
5. Liikkeestä maahameno 0 (ei vaan mennyt maahan...)
6. Luoksetulo 10
7. Liikkeestä seisominen 7.5
8. Estehyppy 10
9. Kokonaisvaikutus 9

Yhteensä 131 pistettä ja 3. tulos. Tuomarina toimi Tuire Marjamäki.

Ihan kiva ilme ekaan kokeeseen. Harmitti vaan tosi paljon tuo paikalla olo, sillä tuommoista ei ollut treeneissä tapahtunut. En tiedä mikä tuli, mutta onneksi Vinka ei kuitenkaan pilannut muiden suoritusta. Se on hyvä se!

Lisäksi Vinka oli kokeen ainoa noutaja ja P-K:n noutajat jakaa vuosittain vuoden viimeisessä kokeessa parhaiten menestyneelle noutajalle vuoden toko-noutaja palkinnon ja Vinka siis voitti sen!

Sitten olimme tokokokeessa Kuopiossa 7.10. Tuomarina toimi Mauri Pehkonen

1. Luoksepäästävyys 10
2. Paikalla makaaminen 10
3. Seuraaminen kytkettynä 8
4. Seuraaminen taluttimetta 7
5. Liikkeestä maahameno 10
6. Luoksetulo 9
7. Liikkeestä seisominen 9
8. Estehyppy 10
9. Kokonaisvaikutus 9

Yhteensä 178 pistettä ja 1. tulos! Vinka teki tosi hyvällä sykkeellä koko kokeen. Meidän ainoa "ongelma" on se, että ollaan treenattu ehkäpä liian kaavamaisesti ja Vinka alkaa heti seuraamisen jälkeen ennakoimaan liikkeestä jättöjä. Jouduin siis antamaan tuossa seuraamisessa useita lisäkäskyjä.

Nyt jätämme tokokilpailut toistaiseksi sikseen ja harjoittelemme avoimen liikkeitä. Jospa sitä jo ennen ensi kesää pääsisi avon korkkaamaan :)

Vinkan kasvattaja pitää joka syksy sellaiset "kasvattajapäivät", mutta tänä vuonna emme valitettavasti päässeet osallistumaan, sillä olimme silloin metsästyshommissa. Siellä olisi ollut paljon hyviä juttuja ja varmasti hyviä neuvoja, mikäli joskus satumme tuonne nome-puolelle eksymään... Noh, Vinka oli kuitenkin saanut Alman muistolle - kiertopalkinnon. Perusteluina oli se, että Vinkalla on uusia tuloksia, joita kenelläkään muulla Vilijonkkalaisella ei vielä ole. (vepe ja BH) ja lisäksi perusteluina oli se, että en ole antanut Vinkan kanssa periksi, vaikka terveys ei tilastollisesti mikään paras olekaan. Tämä palkinto lämmittää todella mieltä. Ja lisäksi vielä se, että minun ja Marikan "tiet" kohtasivat silloin, kun Marikalla oli Alma ja minulla Vanja <3. Ja toivon todella, etteivät minun ja Vinkan tulokset jää tähän!

Vatti puolestaan on harjoitellut tokojuttuja kotosalla. Pikkukoira on ainakin innokas tekijä :) Vatti on kulkenut ukkokullan kanssa metsällä ja voi mikä koira! Huippu nenä, vaikka onkin vasta noin nuori. Vatille on saatu pyitä ja teeri. Lisäksi Vatti auttoi erästä metsästäjää, kun hänellä oli tullut haavakkoteeri, niin tämä metsästäjä kutsui ukkokultani paikalle Vatin kanssa ja Vattihan kävi etsimässä tämän teeren. Töitä se oli teettänyt, mutta loppujen lopuksi teeri löytyi. Olen ollut itsekin muutaman kerran mukana seuraamassa koiran touhuja metsällä. En tiedä miten muiden noutajat siellä toimii, mutta mielestäni Vatti noinkin nuoreksi koiraksi hyvin merkkailee lintuja ja on jopa muutaman kerran saanut ajettua lintuja maasta lentoon. Tästä koirasta on vielä monen monena syksynä iloa metsällä.

Muutamia tuoreita kuvia:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti